Dussintals webbplatser erbjuder nu chansen att spela online bingo i de vanligaste varianterna: 75 bollar, 80 bollar eller 90 bollar. Spelet sker i snabbt tempo med målet att kryssa i alla nummerrutor. Priserna varierar från några kronor till flera tusen. I själva verket är konkurrensen om nya medlemmar så utbredd att bingo operatörer erbjuder garanterade priser, Gratis bingospel och alla slags chattspel med priser.

Skillnaden mellan 75 bollar, 80 bollar och 90 bollarsbingo är i hastigheten på spelet, numreringen av rutorna, hur nummer arrangeras på korten, de vinnande mönster som är tillgängliga, och naturligtvis antalet bollar som ropas ut.

75 Bollarsbingo

Detta är Svenskarnas favorit och inget respektabelt bingorum kan vara utan det. Brickorna i detta spel är utformade i rutnät med 5 vågräta och 5 lodräta rutor där mittenrutan lämnas tom. Nummer 1 till 75 dras tills det vinnande mönstret framträder. Vanligtvis växlar det vinnande mönstret mellan spelen, så se till att du förstår det vinnande mönstret innan starten av varje spel. De mest populära vinnande mönstren är i form av bokstäver som E eller F eller fyllda vågräta och diagonala linjer. Många spelare gillar denna klassiska bingogren på grund av dess hastighet och ständiga förändring av mönster.

80 Bollarsbingo

Detta är ett relativt nytt spel som kommit med online bingo och vanligen inte finns i traditionella bingohallar. Skillnaden ligger i hur brickorna utformas. 80 bollars brickan bildar ett rutnät fyra gånger fyra med några blanksteg. Kolumnerna har olika färger för att hjälpa spelare att upptäcka numren snabbare. Precis som sin 75 bollars kusin spelas detta spel med vinnande mönster. Den innovativa kortdesignen innebär dock att det finns nya vinnande mönster. Till exempel, diagonal bingo eller hörnbingo finns nu tillgängliga som mönster. 80 bollarsbingo är stort på grund av dessa roliga mönster och att fler nummer ropas ut vilket innebär bättre odds.

90 Bollarsbingo

Detta är en favorit bland många spelare framförallt i Storbritannien, och av goda skäl! Kortet är utformade med 3 rader och 9 kolumner. Varje rad innehåller 5 nummer och 5 tomma rutor. Korten köps oftast i remsor som innehåller 6 kort, varje band innehåller siffrorna 1 till 90, upprepas bara en gång. Det betyder att för varje nummer som dras blir det alltid träff någonstans på din bingobricka, spännande!

Eftersom brickorna säljs i högt antal är priset på brickorna betydligt lägre vilket möjliggör spel med låga insats. De vinnande mönstren i 90 bollarsbingo är lätt att följa. Varje spel har 3 vinnande mönster samtidigt: 1 rad, 2 rader och fullt hus.

Sedan bingo programvaran utvecklats och nu erbjuder autodub funktioner ger detta spel låter mer tid för att fokusera på chatten. Det bästa med 90 bollarsbingo är ändå dess enkelhet, tre chanser att vinna ett pris per spel, och den tid som det ger dig att vara först med att ropa "Bingo" i chatten!